Medische fout? U heeft mogelijk recht op schadevergoeding

fout in ziekenhuisSteeds meer vrouwen in Nederland laten iets aan zichzelf doen. Plastische chirurgie is steeds populairder aan het worden. Daarnaast wordt het ook steeds betaalbaarder. Dit zorgt ervoor dat meer vrouwen de stap zetten. Bijvoorbeeld een borstvergroting of een ooglidcorrectie zijn ingrepen die meer en meer worden uitgevoerd.

Natuurlijk valt plastische chirurgie onder de medische regels. En er zijn ook vrouwen die door de behandeling niet mooier, maar juist lelijker geworden zijn. Scheve borsten, opgezwollen lippen of andere verminkingen nadat de ingreep gedaan is. Hier moet je natuurlijk als vrouw niet aan denken, je wou er knapper van worden! Gelukkig gaan heel veel ingrepen goed, en gebeurd het slechts sporadisch dat er een medische fout gemaakt wordt in de plastische chirurgie.

Heeft u er recht op?

Als u slachtoffer geworden bent na een plastische ingreep, dan is er in sommige gevallen een mogelijkheid tot het ontvangen van en schadevergoeding medische fout. Deze schadevergoeding is natuurlijk niet enkel te krijgen als u een plastische ingreep gehad heeft. Ook als er bijvoorbeeld iets is gebeurd in het ziekenhuis wat niets met plastische chirurgie te maken heeft.

Mocht u in een dergelijk situatie verkeren dan is het belangrijk om zo snel mogelijk met een specialist op het gebied van letselschade te gaan praten. Een afspraak maken met een advocaat is dan een goed idee. Er zijn ook letselschade bureaus die u kunnen helpen, maar een advocaat heeft rechten gestudeerd en zich gespecialiseerd in letselschade. In veel gevallen is dat dus een betere keuze.

Uitzondering voor letselschade advocaten

Mocht u het geld niet paraat hebben om een advocaat in te schakelen, dan kunt u ervoor kiezen om een letselschade advocaat in te schakelen die pas wordt betaald als er daadwerkelijk succes in behaald (no cure no pay). Het kabinet heeft een uitzondering gemaakt voor dit type advocaat. Ze zijn namelijk de enigste in Nederland die dit op deze manier mogen doen. Reguliere advocaten mogen dit niet doen.

Comments are closed.